Mokraćni mjehur najaktivniji je u periodu između 15 i 17 sati. Zadužen je za skladištenje i eliminaciju urina. Na taj način podržava bubrege u regulaciji metabolizma vode. Unutarnja snaga, hrabrost i prilagodljivost podržavaju energiju mokraćnog mjehura. Također i slana hrana podržava njegov rad. Ovo je dobar period u danu za efikasan rad, učenje, ali i za popodnevni čaj.
Između 17 i 19 sati najaktivniji su bubrezi. Funkcija im je pročišćavanje krvi te eliminacija otrova iz krvi. Energetski podržavaju rad svih organa u tijelu te čuvaju zalihe naše energije. U ovom periodu, ukoliko je energija bubrega u ravnoteži, trebali biste se osjećati prepuni energije i odmorni, egzistencijalno sigurni i stabilni. Ovo je dobro vrijeme za laganu večeru i za obnavljanje energije. Odgovorni ste isključivo za svoj vlastiti život, ničiji tuđi – brinite o sebi, stavite sebe na prvo mjesto i volite se više.
Osrčje (perikard) je najaktivnije između 19 i 21 sat. Odgovorno je za dobru cirkulaciju, ali, također, posreduje između srca i meridijana provodeći našu svjesnost do svakog dijela tijela/uma. Surađuje sa mozgom i reproduktivnim organima. Nikako nećete pogriješiti ako se u ovo vrijeme družite, upustite u flert, vodite ljubav ili čak zatrudnite. Ugodite sebi, ali izbjegavajte velike obroke u ovo vrijeme, naročito slatkiše i prerađene ugljikohidrate.
Između 21 i 23 sata najaktivniji je trostruki grijač. On nema pripadajući fizički organ, već predstavlja dijelove tijela: gornji grijač obuhvaća glavu, pluća i srce, srednji grijač obuhvaća želudac, slezenu, jetru, bubrege, dok donji grijač obuhvaća reproduktivne organe i crijeva. Kroz ta tri područja/grijača, on raspoređuje našu izvornu energiju i tako sudjeluje u upravljanju cjelinom. Zadužen je za obranu tijela od akutnih oboljenja i vanjskih utjecaja, kontrolira perifernu cirkulaciju i protok limfe i također, regulira prilagodbu na atmosferske promjene i vremenski pomak. Ovo je vrijeme za otići na spavanje – zimi ranije, a ljeti kasnije. Nikako ne bi trebalo jesti u ove kasne sate.
Od 23 do 01h najaktivnija je energija žučnog mjehura. On pohranjuje žuč, gorku probavnu, jako alkalnu tekućinu koju izlučuje jetra. Ukoliko imate kamence u žučnom mjehuru, u ovo vrijeme biste posebno mogli osjetiti jake bolove. Pomaže u razdvajanju masnoća u probavnom sustavu. U emotivnom/mentalnom smislu, žučni mjehur zadužen je za rast, razvoj i planiranje, praktičnu primjenu ideja i donošenje odluka. Poremećaj ove energije dugoročno donosi ljutnju, mrzovolju, neodlučnost, sitničavost, krutost mišljenja, ali i krutost čitavog tijela. Ako u ovo vrijeme još niste u krevetu spremni za odmor i obnovu organizma, tijekom vremena zasigurno ćete osjetiti posljedice u vidu slabog samopouzdanja, frustracija, vlastite stagnacije i neorganiziranosti ali i otežanog probavljanja masti što dovodi do prekomjerne težine.
Jetra je najaktivnija od 01 do 03h ujutro. Njena je zadaća da izdvoji i očisti opasne supstance u protoku krvi, pretvori aminokiseline u bjelančevine i skladišti krv. Također, opskrbljuje nas energijom tijekom dana. Možemo reći da je jetra zadužena za našu sudbinu, jer kroz organizaciju i odlučivanje, uz podršku žučnog mjehura (razvoj i planiranje), ostvaruje našu viziju, naše viđenje nas samih, naših ciljeva i životnih planova. Ako se budite u ovo vrijeme to je uvijek znak da vam je jetra opterećena toksinima – iz hrane, lijekova, alkohola.. No, među toksine koji opterećuju jetru spada i ljutnja, ona koja se kroz duži period sakuplja i taloži u organizmu, nije izrečena i pomalo vas je već pretvorila u bijesne i ogorčene osobe. A da se konačno suočite sa osobama na koje ste ljuti? Slobodno izražavanje ljutnje može biti veliki pokretač u novom smjeru.