Znate li da je imunosni sustav sustav koji je, uz živčani, najsloženiji sustav u našem tijelu?

Sastoji se od organa razmještenih po čitavom tijelu, tkiva i stanica koji zajedničkim snagama nastoje obraniti naše tijelo od štetnih vanjskih utjecaja kao što su virusi, bakterije, gljivice i paraziti, toksini ili vlastite izmijenjene (npr. tumorske) ili potrošene stanice.

Postoji mnogo načina kako naš imunitet možemo ojačati. Prije svega, to je odabir zdravog načina života – redovito vježbanje, hodanje, održavanje dobre kondicije, boravak na svježem zraku, zdrava i uravnotežena prehrana bogata voćem i povrćem, dovoljna dnevna količina sna, izbjegavanje stresa kada god je to moguće.

Još jedan od načina za jačanje imuniteta su shiatsu tretmani. Kroz shiatsu rad na tijelu postižemo veliku opuštenost tijela, oslobađanje od nakupljenog stresa i smirivanje uma te posljedično bolji i mirniji san, što je vrlo bitno za dobar imunitet. Također, postižemo i bolji protok tjelesnih tekućina, jačamo cirkulaciju i izlučivanje štetnih tvari, ravnotežu u radu unutarnjih organa, bolji protok energije kroz naše tijelo. U konačnici čitav naš složeni tjelesni sustav radi bolje, um je mirniji a mi postajemo otporniji i snažniji, kako na tjelesnoj, tako i na mentalnoj i emotivnoj razini.

Kroz shiatsu rad na tijelu postižemo veliku opuštenost tijela, oslobađanje od nakupljenog stresa i smirivanje uma te posljedično bolji i mirniji san, što je vrlo bitno za dobar imunitet. Također, postižemo i bolji protok tjelesnih tekućina, jačamo cirkulaciju i izlučivanje štetnih tvari, ravnotežu u radu unutarnjih organa, bolji protok energije kroz naše tijelo. U konačnici čitav naš složeni tjelesni sustav radi bolje, um je mirniji a mi postajemo otporniji i snažniji, kako na tjelesnoj, tako i na mentalnoj i emotivnoj razini.

Preostaje vam da probate! Javite nam se porukom ili na mail i dogovorite svoje termine za shiatsu tretmane u Shiatsu sobi.
Hvala na čitanju 😊