Kod Lidije na shiatsu idem već duže od godinu i pol i to redovno, jednom mjesečno. Razlog mog dolaska je stres i loše spavanje te općenito želja da imam više energije i motivacije za svakodnevni život i profesionalne i druge izazove. Sam osjećaj tretmana relaksira i vrlo je ugodan – nakon tretmana budem ugodno opuštena, katkada na potvršinu izađe umor pa i loše emocije, ali brzo prođu, svojevrsno čišćenje. Kako sam s vremenom primijetila efekti shiatsu tretmana na mene su vrlo dobri – moja reakcija na veći stres je uravnoteženija nego prije, bez velikih amplituda koje su emocionalno iscrpljujuće i bacale su me u depru. Kad se nešto loše i dogodi, osjećam da se na neki način mekše adaptiram na novonastalu situaciju, a samim time emocionalno sam uravnoteženija što opet pozitivno utječe na kvalitetu sna, koja je od kada idem na tretmane bolja. Općenito, imam više energije, motiviranija sam za posao i kojekakve svakodnevne užitke moje raspoloženje je bolje a imunitet jako dobar – nisam bila uopće bolesna u tom periodu, osim viroza-dvije. Shiatsu je postao dio moje rutine kojom brinem za sebe i ugađam si i nemam namjeru prestati dolaziti. Lidija, veliko ti hvala na svemu! N.D.(43)


  Ne znam kako opisati zahvalnost koju osjećam prema ovoj divnoj ženi. 
Dugo sam imala problem sa neplodnošću, to ljeto odlučila sam ići ma Shiatsu i drage žene preporučile su mi Lidiju. 
od prvog našeg susreta nisam prestajala plakati, negativa je samo izašla iz mene. Ne mogu ppisati koliko mi je shiatsu iz tretmana u tretmana pomogao… na kraju sam i uz MPO napokon ostala trudna.  Ana T.


  Volim doci kod Lidije, u njenu mirnu oazu kraj sume. Volim kad radi shiatsu na mom tijelu, kad mi masira abdomen, budi moju kraljeznicu, isteze moje ruke i noge i s paznjom dodiruje tocke mojih meridijana. Njen dodir mi godi a kad se pojavi bol kaze izdahni ju van. I to volim jer ce se ono sto je “zapelo” u mom tijelu sada pustiti van. I volim njen smjesak kad sve zavrsi. A nakon toga osjecam lakocu tijela i protocnost. I po to sve se vracam ponovno k njoj da bi se vratila sebi.  Sandra V.


  Postmenstrualni sindromi nisu zaobišli ni mene: valovi vrućine, znojenje, lupanje srca, crvenilo po vratu i ušima, poremećaji u spavanju, nervoza… Pregled kod ginekologa nije donio poboljšanje: zbog punktiranja dojke ne preporuča se uzimanje spasonosnih hormona. Ležeći na prostirci prepustila sam se Lidijinim rukama i pratila u mislima svaki njezin dodir. Lagani drhtaji izazvani osjećajem iznenadne hladnoće postupno su se smirivali i zamijenili mjesto s osjećajem opuštenosti i lakoće tijela. Nesanice i noćnih valova vrućine potpuno je nestalo. Još mi ponekad zna zabridjeti oko ušiju, ali to je ništa u usporedbi s prijašnjim tegobama.  Nataša (54)


  Na shiatsu tretmane odlučila sam se zbog napetosti koju sam sakupljala tijekom užurbanog stila života i nedavnih zdravstvenih problema. Tretmani su apsolutno ugodni i bezbolni, a nakon svakog tretmana osjećam se, i na psihičkoj i na fizičkoj razini, opuštenije, mirnije i zdravije.  Vedrana, Pula (25)


 

   Već godinama patim od bolova u leđima, imam skoliozu, okoštavanje, a nakon trudnoće i poroda, bolovi su prije nekoliko mjeseci dosegli vrhunac. Otišla sam na klasičnu masažu gdje se žena zgražala nad mojim stanjem. Mene je užasno boljelo, a ona je tvrdila da je to najnježnija masaža koju je napravila u zadnjih deset godina. Rekla mi je da su mi cijela leđa upaljena i da mi treba barem deset tretmana i neka tri mjeseca da to malo dovedemo u red. Na poklon sam dobila shiatsu masažu i odlučila otići Lidiji. Opustila sam se čim sam ušla u njen smirujući, topli, prijateljski prostor. Lidija me pitala s kojim sam ciljem došla. Shvatila sam da me pita ne samo što želim da ona učini za mene već da je pitanje puno dublje. Zapravo je tražila od mene da odlučim tko želim biti u tom trenutku. Shvatila sam da nisam došla samo zbog boli u leđima, već i zbog toga što sam bila zaglavila u rutini svakodnevnog života. Dugo vremena se ništa nije mijenjalo, a ja sam se susretala uvijek s istim problemima i nikad ih nisam uspijevala u potpunosti riješiti. Zbog toga sam osjećala duboko nezadovoljstvo. Izvana sam bila ukočena, a iznutra uspavana. Odlučila sam to promijeniti. Bolovi u leđima su prestali dva dana nakon prvog tretmana, no puno važnija je bila promjena iznutra. Primijetila sam da sam odjednom postala vedrija, optimističnija i, što je najčudnije, činilo se da se problemi rješavaju sami od sebe. Situacije koje su mi se prije činile bezizlazne sada imaju mnoštvo rješenja, dovoljno je samo usredotočiti se na situaciju, znajući da će se sve riješiti na najbolji mogući način. Ništa se u mojoj situaciji nije promijenilo. I dalje imam skoliozu i okoštavanje, ali me leđa uglavnom ne bole. I dalje živim u istim okolnostima, ali zahvaljujući Lidiji, promijenili su se moji stavovi, a time se promijenilo sve. Shiatsu masažu preporučujem svima koji pate od bilo kakvih bolova ili bolesti, svima koji imaju problema na poslu, u odnosima, u ljubavi, svima koji nešto traže a ne znaju što je to, svima koji žele promjenu ili jednostavno iskusiti opuštenost, mir, radost, protočnost i slobodu. Hvala ti Lidija, što si me probudila.  Valentina


Za shiatsu sam čula tek nedavno, kad se moja šefica (koja je inače bila vidno pod stresom) vratila jako opuštena nakon jednog tretmana.
Naime, po struci sam psiholog i moj posao jest savjetovanje i rad sa traumama što posredno zna biti vrlo stresno i za mene kao savjetodavku. Kad sam se malo više počela raspitivati o shiatsu masaži, shvatila sam da zapravo utjecaj nije ograničen na otklanjanje bolova na nekoj lokaliziranoj fizičkoj razini, tipa napetost u ramenima, već ima utjecaj na cijelo tijelo, ali i na psihičko stanje i probleme. Naime, sam proces i uvođenje u tretman uvelike sliči na savjetodavni razgovor. Prije samog tretmana, sa Lidijom  sam odabrala jedan problem koji me dugo mučio, ali ga nisam mogla/znala riješiti. Već nakon prvog tretmana, osim što sam fizički bila relaksirana, uspjela sam se nakon dugo vremena kvalitetno  pozabaviti i suočiti s tim problemom, a komentari mojih bližnjih su bili da izgledam kao da lebdim.
Toplo preporučam shiatsu tretmane svima, a ja namjeravam nastaviti sa tretmanima i dalje u budućnosti!  Ana


  Prije tretmana osjećao sam se ubrzano, navijeno, u punom pokretu.
Tijekom tretmana posebno sam ugodno doživio opuštanje ukočene zdjelice
prilikom istezanja nogu. Ono sto me se posebno dojmilo je masaža u predjelu želuca i debelog crijeva prilikom koje sam otpustio mnoge napetosti. Posebno ugodno i volio bih to ponoviti. Poslije tretmana osjećao sam se opuštenije, a tijelo mi je bilo zahvalno zbog pružene mu njege i pažnje. Shiatsu tretmane doživljavam kao rad na tijelu ali isto tako taj rad je povezan sa emocionalnim blokadama koje se manifestiraju npr. kao ukočenost mišića. 

Hvala Lidija!
O.Z. (29)