Moje ime je Lidija i živim i radim u Zagrebu. Nakon trogodišnjeg školovanja diplomirala sam shiatsu 2010. godine u Shiatsu školi Hrvatska u Zagrebu. Od tada aktivno radim shiatsu tretmane. To je moj način da pomognem ljudima kojima je pomoć  potrebna, bilo samo iz potrebe za opuštanjem uslijed stresa koji nam svima donosi pretjerano užurbana svakodnevica ili zbog raznih fizičkih i/ili emocionalnih te mentalnih neravnoteža, problema i nesigurnosti.

Oduvijek sam imala potrebu pomagati drugima. Još kao tinejđerica primijetila sam da ljudi rado sa mnom razgovaraju o svojim nedaćama i nerijetko traže savjet. Mogla sam satima slušati o tuđim problemima a da me to ne umori već me nadahne da razmislim na koje sve načine mogu nekome pomoći.

Za vrijeme Shiatsu školovanja intenzivno sam radila tretmane sa ženama koje su preživjele nasilje u obitelji. To je za mene bilo izuzetno iskustvo koje me dodatno senzibiliziralo za ovaj gorući problem u društvu. Upravo ovaj rad bio je kasnije i tema mog diplomskog shiatsu rada. Beskrajno sam zahvalna mnogim ženama koje su odlučile tada pričati o sebi i svemu što su preživjele te su hrabro legle na strunjače i dozvolile da se desi promjena u njihovim životima upravo kao posljedica shiatsu rada na njima.

Nakon završenog školovanja sa kolegicama sam osnovala udrugu Shiatsu soba koja je i danas aktivna. To je neprofitna udruga koja promiče shiatsu kao učinkovitu tehniku iza koje stoje godine školovanja, koji osim same tehnike obuhvaća i anatomiju, tradicionalnu kinesku medicinu, psihologiju, prehranu, tjelovježbu i rad na sebi.

Osim što uživam raditi shiatsu tretmane, u slobodno vrijeme volim izrađivati prirodnu kozmetiku ( Šarena Prirodna Kozmetika ). A kada ne radim, opuštam se u šetnjama Maksimirskom šumom sa svojom udomljenom pesicom Luanom.


Također, povremeno putujem na otok Cres gdje sam kao dijete odrastala. Tamo po nepreglednim prostranstvima nedirnute prirode, krša i maslinika berem i sakupljam ljekovito bilje koje koristim u izradi prirodne kozmetike. Ponekad tamo glumim Vilu Lavandinku na mirisnim poljima lavande.